Közös munkával és szórakozással zöldült Erzsébetváros

Erzsébetváros önkormányzata a Föld napja alkalmából idén 7. alkalommal rendezte meg Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatát. Kicsik és nagyok találtak kedvükre való elfoglaltságot, miközben zöldült, szépült a kerület.

Színházi előadásokkal szólították meg az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik a Bethlen Téri Színházban a Stanna és Panna, a felfedezők című előadást tekinthették meg. A tárgyanimációs előadásban a mindennapi használati tárgyak váltak bábokká, illetve a tárgyak újrahasznosításával készült bábokat használtak a művészek, és természetesen a történet is a környezetvédelmet mutatta be, mesébe rejtve.

Idén az óvodás korosztálynak az önkormányzat interaktív műsort is biztosított, az intézmények kérhették, hogy a Portéka Színpad náluk is előadja a Négy vándor vagy A nagy magrabló című darabját. Az interaktív ismeretterjesztő előadásokon óriások történetén keresztül ismerhettek meg a gyermekek érdekes részleteket az élővilágról. A Négy vándor című előadásban szereplő Felhőcske és Napocska pedig az évszakok világán kalauzolta át a gyerekeket, játékos formában ismertetve meg őket a környező világot szabályozó természeti törvényekkel. A Portéka Színpad társulata az Erzsébetvárosi Zöld7-hez kapcsolódóan minden kerületi óvodába ellátogatott, ahol szeretettel és érdeklődéssel fogadták vidám hangulatú, zenés előadásukat.

Zöld7 a Bethlen téri Színházban

A nagyobb iskolásokat a kerületi tavaszi nagytakarításba vonták be; április 26-án a Klauzál teret tisztították meg a diákok az önkormányzat dolgozóival. A gyerekek saját iskolájuk környékét is kitakarították, ehhez a kerület egyenpólókat, szemeteszsákokat, kesztyűt és más szükséges eszközöket biztosított.

Takarítás közben játékos alkotásra is volt lehetőség. A Klauzál téri játszótér kerítésére több, egyenként 5 négyzetméteres, előrajzolt, környezettudatos témájú PVC molinót függesztettek ki, melyeket a gyerekek és felnőttek kedvük szerint színezhettek akrilfestékkel. Április utolsó hétvégéjén Felelős Gazdi programokon is részt vehettek az erzsébetvárosiak. A Klauzál- és az Almássy téren is volt kutyabemutató, tanácsadás, kézműves foglalkozás.

Zöld7 virágültetés
Képgaléria

Zöld7 a Klauzál téren
Képgaléria

Felelős Gazdi program
Képgaléria