Ismét kizöldült a Madách tér

A 15. évadát ünneplő Örkény István Színház és az önkormányzat egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszöntötte az új évadot a Madách téren szeptember 7-én. Idén 9. alkalommal várták a színház előtti térre a látogatókat, akik az esős és hűvösebb idő ellenére nagyon sokan kilátogattak.

Az Örkény kert rendezvény célja – mint minden évben ‒, hogy felhívja a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsa az erzsébetvárosiak és általában a budapestiek érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe veszik a szervezők, hogy a családok együtt élvezhessék ezt a napot.

A szokásos programok, mint a játszóház, a társasjáték és a jóga mellett különleges előadások is voltak: fellépett Katona Dávid, a színház egyik vendégművésze egy különleges zenei produkcióval, ezenkívül egy zenés mesejátékot is előadtak, amelyet Sztravinszkij orosz zeneszerző és Charles-Ferdinand Ramuz író műveiből állítottak össze. Fellépett a Szakértők zenekar is, és egy egyedülálló elektro-improvizációs produkció is színesítette az idei műsorkínálatot. Az egész napos eseménysorozat az Örkény Esztráddal zárult, amely az idén a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából az 1989-ben született zeneszámokból állt. Az esztrád műsora egy prózai színház kirándulása a zenés műfajokba, a klasszikus zenétől a jazzen át a rockzenéig. A színészek olyan számokkal lépnek fel, amelyeket erre az alkalomra választottak. A produkció zenei vezetője Kákonyi Árpád.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki, hogy az esős idő nem szegte a nézők kedvét, és egészen az esti koncert végéig kitartottak.

Örkény Kert
Képgaléria