Házhoz megy a színház Erzsébetvárosban

A Pulzus Társulás, a Honvéd Együttes és a Bethlen Téri Színház folytatja közös, rendhagyó előadás-sorozatát, mely az idén másodszor, ismét önkormányzati támogatással valósul meg. A kezdeményezés célja továbbra is az, hogy valódi színházi élményben lehessen részük az erzsébetvárosiaknak, mégpedig saját otthonukban.

A Pulzus Társulás kezdeményezésére Magyarországon először kerül sor olyan nem mindennapi előadásra, melyen a színház kimozdul a lakóközösségek élettereibe, így az ott élők egy „valóságos” színházi élménynek lehetnek részesei. Valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, hiszen élőben, valódi „díszletek” között, azoknak az embereknek az életét nézhetik, akikkel nap, mint nap összetalálkoznak az utcán, a piacon, vagy beszélgetnek a lépcsőházban.

Az előadás-sorozat a „Gang Színház” elnevezést viseli, mivel a lelkes színészek Carlo Goldoni Terecske című művét VII. kerületi társasházak udvarain, gangjain és körfolyosóin adják elő. A Kroó Balázs által rendezett darabban lányok, asszonyok és férfiak versengenek, akik mindannyian házasodni vágynak. Egy idegen „lovag” látogatása azonban felkavarja az indulatokat, féltékenység, veszekedések sorozata veszi kezdetét. A szeptemberi előadásokat a Bethlen Gábor utca 3., a Rottenbiller utca 6., a Bethlen Gábor utca 11., a Peterdy utca 38. és a Hernád utca 15. számú társasházakban tartották meg, ezeket teljesen ingyenesen tekinthették meg a társasházak lakói és vendégeik. Vattamány Zsolt polgármester is ellátogatott néhány alkalomra, lapunknak elmondta: támogatja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, melyek az emberek hétköznapjaiba vidámságot csempésznek.

A nem mindennapi darab után szinte mindenhol kötetlen beszélgetések bontakoztak ki, a színészek vezetője köszönetet mondott a társasházaknak és az önkormányzatnak a szervezésért, a lakók pedig a rendhagyó produkcióért.

140925Gangszinhaz_Rottenbiller29A0006
140925Gangszinhaz_Rottenbiller29A0018