Az Örkény Kert varázsa a Madách téren

Az Örkény István Színház és Erzsébetváros önkormányzata évadnyitó rendezvényét 2013. szeptember 7-én, 10.00–22.00 óráig rendezték meg a hetedik kerületi Madách téren, a belváros szívében. Az idén harmadik alkalommal élvezhette a közönség a programokat.

130907OrkenyKert0017

Sokak régi álmát valósította meg az önkormányzat azzal, hogy egy napra pázsit, virágok, lampionok, az árkádok alatti kávéházak ölelték körbe az Örkény István Színház „kitelepült” színpadát, ahol egész nap szabadtéri előadásokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Az évadnyitó ünnepre kiürítették a parkolót, így nem kocsikkal és aszfalttal zsúfolt betondzsungelbe, hanem zöld fűszőnyeggel leterített, kocsik nélküli térrel találkozhattak az érdeklődők. Rengetegen voltak, hiszen a kicsiket és nagyokat, a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket egyaránt tartalmas és rendkívül szórakoztató műsor várta. Volt táncház, családi koncert, komolyzene, versek, swing, esti örömzene, dedikálás. A színészek kiléptek a színház falai közül, és kihozták magukkal a térre a színház varázsát. Az igazi meglepetés este tíz körül érte a nézőket, amikor a kerület polgármestere, Vattamány Zsolt gitárral a kezében megjelent a színpadon, és Mácsai Pál színésszel egy Pink Floyd számot adtak elő. A koncert már önmagában is felfokozta a résztvevők jókedvét, hiszen az Örkény színház művészeinek alkalmi örömzenéjét láthatta-hallhatta a közönség. Az a közönség, amelyben jól megfértek egymással gyerekek, idősebbek, külföldiek és kerületiek egyaránt.

A hetedik kerület magas igényű kulturális hagyományai, a Madách Imre tér múltja és jelene, az Örkény színház előadásai gyönyörűen ötvöződtek a színes programokban az Örkény Kert napján. Mácsai Pál, az Örkény István Színház alapító igazgatója ekként köszönt el a rendezvény végén: „Jövőre találkozunk ugyanitt!”

130907OrkenyKert0042
130907OrkenyKert0090
130907OrkenyKert0158