7. kerületi Futó- és Gyaloglónap

Rengeteg nevezővel, remek hangulatban zajlott szeptember 24-én a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap, amelyen 12 kerületi és „vendég” iskola diákjai is szerepeltek. A legszerencsésebb futó egy biciklivel gazdagodott.

A 7-es szám több ízben is megjelent az eseményen: a négy versenyszám a 3×1507 méteres váltófutás, az 1507 méteres futás, az 1507 méteres gyaloglás és az 5007 méteres futás volt, Vattamány Zsolt polgármester 7-es, dr. Vető Marietta alpolgármester pedig 77-es rajtszámot viselt.

Erzsébetváros futó- és gyaloglónapja – amely nem csupán a kerületieknek szólt – napsütéses időben zajlott, a váltószám mezőnye 23 fokban indult útnak. A két egyéni, 1507 méteres szám rajtjait a polgármester, az esemény fővédnöke lőtte el. Közel ezren várták ekkor a kürtszót, összesen pedig 1735-en neveztek a versenyre.

A tavalyi ezüstérmes visszavágott az akkori győztesnek, így ezúttal Gál Sándor az első, Szabó Dorián pedig a második helynek örülhetett. Immár másodszor állt a dobogó tetején a váltóban is győztes Csuta Dorottya.

Az 5007 méteres, leghosszabb táv a Hősök terét is érintette, amúgy pedig a többihez hasonlóan a Városliget különböző útjain vezetett. Fél 6-kor, amikor a hőmérő már csak 19 fokot mutatott, közel ötszázan gyűltek össze a rajtkapu előtt, és izgatottan várták, hogy kiderüljön, ki nyeri a 80 ezer forint értékű Montana kerékpárt. A 455-ös rajtszám tulajdonosa már a futás előtt örülhetett a nyereményének.

A célban elsőként Beda Szabolcs ünnepelhetett, aki ráadásul 16:50-es idejével új versenycsúcsot állított fel. A hölgyek közül Szalai Anett ért először célba, szintén versenycsúccsal.

A 7. kerületi iskolák közül a három legtöbb versenyzőt delegáló intézmény sportszervásárlási utalványokat vehetett át (összesen 200 ezer forint értékben), díjazták a visszatérő iskolákat, valamint az újoncokat, de elismerésben részesült a legfiatalabb és a legidősebb résztvevő is.

Az 5007 méteres számban induló Vattamány Zsolt így értékelte a napot: „Kicsi kerület vagyunk, kevés a sportolási lehetőség, szeretnénk az iskolásokat és minden más korosztályt is minél jobban bevonni. Ez a harmadik ilyen rendezvény, minden évben nő a létszám, ami nagy öröm Erzsébetvárosnak. Engem pedig személyesen az is örömmel tölt el, hogy rendre javítani tudok a célidőmön.”

160924Futonap0054
160924Futonap0126
160924Futonap0031