Hírek

name

Közös munkával és szórakozással zöldült Erzsébetváros

2019.05.30.
Erzsébetváros önkormányzata a Föld napja alkalmából idén 7. alkalommal rendezte meg Erzsébetvárosi Zöld7 elnevezésű programsorozatát. Kicsik és nagyok találtak kedvükre való elfoglaltságot, miközben zöldült, szépült a kerület.

name

Ezren énekeltek a Madách téren

2019.04.18.
Közös énekléssel ünnepelték a magyar költészet napját az Örkény István Színház és Erzsébetváros önkormányzatának rendezésében április 11-én, csütörtökön. A téren a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium és a Madách Imre Gimnázium ezer diákja énekelte el együtt József Attila Tiszta szívvel című versének a Kex zenekar által megzenésített verzióját.

name

Könyvbemutató – Ami látható, és ami láthatatlan

2019.01.31.
Az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban mutatták be december 12-én az Erzsébetváros zsidó kulturális örökségét feldolgozó kötetet, az Ami látható, és ami láthatatlan című kiadványt. Az első ízben 2013-ban megjelent könyv módosított kiadásának szakmai ismertetését dr. habil. Szívós Erika vállalta, az eseményen részt vevőket Vattamány Zsolt polgármester köszöntötte.

name

Erzsébetváros 136. születésnapján Sisi-szobrot avattak a Madách téren

2018.12.13.
November 15-én avatta fel a VII. kerületi önkormányzat nevében Vattamány Zsolt polgármester és R. Törley Mária szobrászművész Erzsébet királyné, azaz Sisi bronzszobrát a Madách téren.

name

Könyvbemutató - A reformáció öröksége Erzsébetvárosban

2018.01.25.
A tavalyi esztendő a reformáció 500 éves jubileumának jegyében telt, amelyhez kapcsolódóan Erzsébetvárosban is számos kulturális programot tartottak az érintett egyházközségek szervezésében. Tekintettel arra, hogy Erzsébetváros területén számos protestáns gyülekezet működik, az önkormányzat kezdeményezte egy emlékkötet megjelentetését, amely bemutatja a helyi református, evangélikus és baptista gyülekezetek történetét.

name

Könyvbemutató - Erzsébetvárosi ősz

2016.11.17.
„Az Erzsébetvárosi ősz című kötet arra is vállalkozik, hogy bemutassa a forradalom eseményeinek hátterét, azt a gazdasági, társadalmi, szociális és kulturális környezetet, amelyben »kipattanhatott a szikra«. A szerzők olyan források feldolgozására vállalkoztak, amelyekből megismerhetjük a forradalom erzsébetvárosi történetét, azokat a körülményeket, amelyek az itt élő embereket bátor kiállásra sarkallták” – mondta el október 21-én, a könyv bemutatóján Vattamány Zsolt polgármester.

name

A 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertet adott

2013.12.12.
A 100 Tagú Cigányzenekar november 24-én egy jubileumi nagykoncerttel ünnepelte meg fennállásának 28. évfordulóját, melynek a felújított Zeneakadémia adott otthont. Az est fővédnöke Vattamány Zsolt polgármester volt, aki köszöntő beszédében kiemelte az önkormányzat és a zenekar közti sikeres együttműködést, valamint azt a szerepvállalást, amit a zenekar tölt be a fiatal tehetségek támogatásában.

name

Második alkalommal Erzsébet Hét Erzsébetvárosban

2013.11.28.
Erzsébetváros idén második alkalommal rendezte meg Erzsébet Hét elnevezésű programsorozatát, melyet tavaly hagyományteremtő szándékkal, a városrész fennállásának 130. évfordulója alkalmából indítottak el. A kerület névadója, Erzsébet királyné (Sissi) előtt tisztelegve egy héten át tartó tarka forgataggal ünnepelt Erzsébetváros.

name

Az Örkény Kert varázsa a Madách téren

2013.09.19.
Az Örkény István Színház és Erzsébetváros önkormányzata évadnyitó rendezvényét 2013. szeptember 7-én, 10.00–22.00 óráig rendezték meg a hetedik kerületi Madách téren, a belváros szívében. Az idén harmadik alkalommal élvezhette a közönség a programokat.

name

Kerületi biciklis nap a biztonságos közlekedésért

2013.09.19.
Biciklis nappal hívta fel Erzsébetváros önkormányzata a figyelmet arra, hogy milyen fontos gyermekeink egészséges életmódra és közlekedésbiztonságra való nevelése. Szeptember 13-án Erzsébetváros polgármestere és Kürti Gábor, a Critical Mass egyik szervezője kerületi tanulókkal és iskolaigazgatókkal indult el az Erzsébet körútról biciklivel, hogy öt kerületi iskola érintésével kétszer körbekerekezze a városrészt.

name

Az erzsébetvárosi IDA Patikában kezdődött az Országos Patikanap

2013.06.13.
Az erzsébetvárosi IDA Patikában került sor az Országos Patikanap nyitórendezvényére. Az eseményen részt vett Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, dr. Horváth Beatrix, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, dr. Barthus György, a Magyar Gyógyszerészkamara alelnöke és dr. Ballai Erika, az IDA Patika személyi jogos vezetője.

name

Álarcok, kereplők, busók Erzsébetvárosban

2013.02.23.
A hagyományőrzés, a busójárás bemutatása volt a fő attrakciója a kerületünkben szombaton megrendezett Fergeteges Farsangi Forgatagnak. A telt házas rendezvény a Garay Centerben és kültéren zajlott, elsősorban családok részvételével. Az ünnep fővédnöke Vattamány Zsolt polgármester volt.

name

A színház kiszabadult a falak közül

2012.09.06.
Egész napra megtelt a Madách tér augusztus 25-én, ahol másodszor rendezték meg az Örkény kert elnevezésű kulturális napot, az Örkény István Színház és a kerület vezetésének közreműködésével. Az egynapos fesztivál célja, hogy a belvárosi közterület parkosítását előrevetítse s népszerűsítse, az átalakításra pedig akár már a jövő évben sor kerülhet.

name

Ismét vár az Örkény kert

2012.08.16.
Az idén második alakalommal tartja meg Erzsébetváros önkormányzata és az Örkény Színház az Örkény kert elnevezésű programot: augusztus 25-én a Madách teret lezárják a forgalom elől, és egy napra a kultúra színterévé alakítják. A program egyúttal előrevetíti a köztérrel kapcsolatos terveket: az átalakítására a kerület vezetése tavasszal írt ki pályázatot egyetemi és főiskolai hallgatók számára.

name

Megmozdult a hetedik kerület

2012.07.12.
„Mozdulj Erzsébetváros Londonért!” címmel családi sportnapra és helyismereti versenyre került sor a Városligeti Sportcentrumban, ahol a legszerencsésebb résztvevő londoni utazást nyert az olimpia idejére.

name

Hétből Hétbe kórus és utcafesztivál

2012.05.17.
Erzsébetvárosban május 4–6. között rendezték meg a Hétből Hétbe kórus és utcafesztivált. Az önkormányzat szervezésében lezajlott rendezvényt két helyszínen tartották: a Rózsák terén és a közösségi házban. A gyerekeket egész napos program várta: koncert, tánc, színházi és bábelőadás, játszóház, állatsimogató, pónilovaglás, jóga és kézműves foglalkozás.

name

Tavaszköszöntő a „Kultúra utcájában”

2012.05.04.
Erzsébetváros Önkormányzata a 130 éves Erzsébetváros szívében, a Kazinczy utcának a Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán rendezte meg április 22-én a „Tavaszköszöntő – Kultúra utcája” fesztivált.