Profi teniszezők tanítják az erzsébetvárosi gyerekeket

Februártól a kerületi gyerekeket teniszre oktatják az önkormányzat támogatásával. A Baross Gábor Általános Iskolában teniszosztály is indul a következő tanévben, de már az óvodások is megismerkedhetnek ezzel a sportággal. A kicsik tanítását olyan nagyságok vállalták, mint Szávay Ágnes, a világranglista egykori 13. legjobbja, Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia profi teniszezők.

Erzsébetváros önkormányzata mindig kiemelt figyelmet fordított az Erzsébetvárosban élő és tanuló gyermekekre, életkörülményeik javítására, és nemcsak az élsportot, hanem a diáksportot, a szabadidősportokat, valamint az utánpótlás-nevelést is támogatja. A kerület ezért megállapodást kötött a Szávay Ágnes, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó teniszezők nevével fémjelzett Happy Tennis Kft.-vel.

Az egykori profi sportolók komoly szakmai programot dolgoztak ki, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a tenisszel, és már kis korban megszeressék a sportot biztonságos körülmények között. „Célunk, hogy a gyermekek megkedveljék a teniszt, jól megtanulják az alapokat, így akár egy életen át élvezhetik majd ezt a gyönyörű sportot és annak előnyeit” – fogalmaznak a Happy Tennis alapítói. „Foglalkozásaink testnevelési játékokon és a tenisz kezdeti lépéseinek elsajátításán alapulnak. Elengedhetetlen számunkra, hogy minden gyerek győztesként térjen haza, mert fontosnak tarjuk, hogy önbizalmuk és magabiztosságuk fejlődjön. Természetesen nem kívánjuk hamis sikerekkel befolyásolni a kicsiket: olyan feladatrendszert építettünk ki, amellyel mindenki győztes lehet! Edzéseinknek köszönhetően már óvodás korban megtanítható a gyermekeknek a sportolás öröme, hiszen a sportolási szokások korai kialakítása elengedhetetlen a későbbi egészséges felnőtt élethez. Játékos feladatokat végzünk, melyek többek között erősítik a koncentrációs készséget is” – foglalták össze a program előnyeit.

tennis-balls-with-two-rackets_23-2148206491

Erzsébetváros önkormányzata és a cég között létrejött megállapodás értelmében februárban teniszhez szoktató kurzus indul 40 kerületi óvodásnak heti egy alkalommal, és 20 iskolásnak az egész tanéven keresztül. A Baross Gábor Általános Iskolában a 2016/2017 tanévben teniszosztályt is indítanak 25 fővel, heti két órában oktatják majd ezt a sportágat. A helyszínt az önkormányzat biztosítja a Baross Gábor Általános Iskolában, a cég pedig a felszerelésről gondoskodik. A teniszosztályban a diákok szüleinek a képzés nem jelent pluszköltséget, a kurzusokat pedig nagyon jutányos áron vehetik igénybe a gyerekek, hiszen a díj nagyobb részét Erzsébetváros önkormányzata átvállalja.