Informatikai eszközöket kaptak a kerületi iskolák

Többek között számítógépeket, laptopokat, interaktív táblákat, projektorokat kaptak az erzsébetvárosi iskolák az önkormányzattól 30 millió forint értékben. Az informatikai és infokommunikációs eszközöket négy intézményben használják a tanárok és a tanulók. Az egyre színvonalasabb oktatásnak és a modern, felújított iskolaépületeknek köszönhetően egyre több család választ gyermekének erzsébetvárosi iskolát.

Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium, a Baross Gábor Általános Iskola, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola, a Madách Imre Gimnázium, valamint a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VII. Kerületi Tagintézménye 2015 decemberében kapták meg az oktatást segítő informatikai eszközöket. A beszerzés csaknem 30 millió forintot tett ki, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszírozott.

„A szeptemberi tanévkezdés után – mint minden évben – felmértük az iskolák igényeit, és kiderült, hogy számos informatikai eszközre lenne szükségük a még színvonalasabb oktatáshoz. Ezért úgy döntöttünk, hogy az épület-felújítások mellett az informatikai eszközparkot is fejleszteni fogjuk a kerületi intézményekben. Személyesen is tapasztaltam, hogy mennyire megkönnyítik a tanítást és a tanulást ezek a kellékek, így terveink szerint 2016 végén újabb eszközökkel szeretnénk segíteni a diákoknak” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester. Az eszközök nagyobb része oktatási célokat szolgál, melyeket az önkormányzat önként vállalt feladatai körében biztosít a kerületi intézmények számára, kisebb része olyan infokommunikációs eszköz, amely a működést szolgálja.

„Ugyan az iskolánk fenntartója már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, de Erzsébetváros önkormányzata működteti. Diákjaink 5 projektort, 5 interaktív táblát, külső winchestereket és egyéb eszközöket kaptak, melyekkel csoportokban és egyénileg is tudnak dolgozni. Minden osztály be tudta építeni a mindennapi munkába az új kellékeket, így csak a Baross iskolában 370 gyermek mindennapi tanulását segítik ezek a modern eszközök” – mondta Spiesz Ádám, a Baross Gábor Általános Iskola igazgatója.

160211BarossInformEszk0019
160211BarossInformEszk0007
160211BarossInformEszk0016