Hétpróba vetélkedő Erzsébetvárosban

Május 3-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották az erzsébetvárosi Hétpróba vetélkedősorozat legújabb fordulóját.

A szervezők a program kezdetén az állatkert főbejáratánál köszöntötték az alsós és felsős diákokat, majd kezdetét vette a két korcsoport versenye. Az intézmény munkatársai által összeállított feladatlapokon a diákok játékos kérdésekre válaszolhattak saját megfigyeléseik alapján. A vetélkedőt követő szünetben – amíg a feladatlapokat javították – a gyerekek és kísérőik élőállat-bemutatón vehettek részt a Varázshegy Csillagterében. Kora délután tartották az eredményhirdetést és a díjátadót, melyet 3D-s vetítés követett. A nyitó programra ellátogatott Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere is, aki a hétpróbázókkal közösen egy évre örökbe fogadta az állatkert egyik lakóját.

A Hétpróba keretében a jótékonyság fontosságára is felhívta a figyelmet egy feladat, melynek lényege volt, hogy az április 24-én kihelyezett gyűjtődobozba a május 19-i határidőig a lehető legtöbb felajánlható játék kerüljön a résztvevők jóvoltából. Fontos üzenete ennek a fordulónak, hogy mindenkor legyünk nyitottak a szükséget szenvedők irányába, és az adományozás ne csak az ünnepnapok szokása, hanem hétköznapi életünk része legyen.

A szervezők nem feledkeztek meg a kreatív képességet igénylő feladatok fontosságáról sem, így rajzpályázatot hirdettek az alsós korcsoport számára „Belvárosi gyerekkor” és „Álmaim játszótere” címmel. A nevezők május 5-ig küldhették be munkáikat, melyekkel további pontokat gyűjthettek iskolájuk számára.

A Hétpróba versenynapját május 25-én tartják a K11 Művészeti és Kulturális Központban, ahol a sport, a tudomány, a környezet és könyvismeret kategóriájában mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A sport témájú fordulóban korcsoportonként 8 fős csapatokban induló iskolák diákjai olyan területeken mérkőzhetnek meg, mint például az íjászat vagy a falmászás. A tudományos ismeretek hasznosítása terén a felsősök 4 fős csapatai jeleskedhetnek, míg a környezet témakörében mindkét korcsoport résztvevői találékonyságukról és a környezettudatos gondolkodásukról tehetnek tanúbizonyságot úgy, hogy háztartási hulladékból készítenek használati tárgyakat. A „Tudod-e?” elnevezésű kategória – melyben szintén mindkét korcsoport tanulói bizonyíthatnak – feladataiban az előzetesen megadott olvasnivalóra vonatkozó kérdéseket kell megválaszolni. A versenyt lezáró díjátadónak a Wesselényi utcai művelődési ház ad otthont.

170503Allatkert7probaDijatadas0008
170503Allatkert7probamegnyito0025
170503Allatkert7probamegnyito0030