Hírek

name

Lovas programok az ovisok számára

2017.05.25.
Az elmúlt hetekben Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával 700 erzsébetvárosi óvodás gyermeknek nyílt lehetősége kipróbálni a lovaglást a Pa-Sa Tanyán. Minden erzsébetvárosi óvoda egy-egy napot tölthetett el a tanyán, melyet követően új élményekkel gazdagodva térhettek haza az apróságok.

name

2017.05.25.
Május 3-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották az erzsébetvárosi Hétpróba vetélkedősorozat legújabb fordulóját.

name

Még több fiatal tehetséget támogatnak

2017.03.23.
Változott a tehetséges fiatalok támogatásáról szóló rendelet márciusban. A kerületben élő, a tudomány, a sport vagy a művészetek területén kimagaslóan tehetséges ifjak támogatására, előmenetelének biztosítására rendszeresen nyújt anyagi támogatást pályázat keretében az önkormányzat.

name

Sportszereknek örülhettek a diákok

2016.11.17.
A testmozgás, a rendszeres sport a gyermekek számára rendkívül fontos, és elhagyhatatlan része az egészségtudatos életmódnak is. Tudják ezt a pedagógusok is, így az erzsébetvárosi iskolások az önkormányzat támogatásával minden évben számos versenyen vesznek részt, melyek után sportoláshoz szükséges felszerelésekhez juthatnak.

name

Tablet segíti az erzsébetvárosi diákokat

2016.11.17.
Erzsébetváros önkormányzata rendszeresen támogatja különböző informatikai eszközökkel a kerületi iskolákat. Korábban új számítógépeket, monitorokat, okostáblát, projektort biztosított az intézményeknek, november elején pedig 120 tabletet kapott három iskola négy telephelye.

name

Értékes nyeremények a Hétpróba díjátadó gálán

2016.06.23.
A Hétpróba – az önkormányzat és a kerületi iskolák egész éves versenysorozata – Ki mit tud? elnevezésű fordulóján a Novák Péter, Kováts Kriszta és Kiss Tünde által alkotott zsűri bírálta el a produkciókat. Az eredményhirdetést május 17-én tartották. A népszerű vetélkedő záró eseményét, a Hétpróba gálát május 31-én rendezték meg az Alsóerdősori iskolában.

name

Újra díjazták a Hétpróbásokat

2016.03.24.
A Hétpróba kerületi vetélkedősorozat díjátadóján, február 29-én a téli forduló versenyszámait díjazták: az interaktív helytörténeti vetélkedő és az alkotóművészeti pályázat nyerteseit. Míg az előbbiben rajz-, fotó- és filmpályázatokon mérhették össze tudásukat az erzsébetvárosi gyermekek, addig a helytörténeti fordulóban „Ki nevet a végén?” játszmából kellett győztesen kikerülni.

name

Informatikai eszközöket kaptak a kerületi iskolák

2016.02.18.
Többek között számítógépeket, laptopokat, interaktív táblákat, projektorokat kaptak az erzsébetvárosi iskolák az önkormányzattól 30 millió forint értékben. Az informatikai és infokommunikációs eszközöket négy intézményben használják a tanárok és a tanulók. Az egyre színvonalasabb oktatásnak és a modern, felújított iskolaépületeknek köszönhetően egyre több család választ gyermekének erzsébetvárosi iskolát.

name

Profi teniszezők tanítják az erzsébetvárosi gyerekeket

2016.01.28.
Februártól a kerületi gyerekeket teniszre oktatják az önkormányzat támogatásával. A Baross Gábor Általános Iskolában teniszosztály is indul a következő tanévben, de már az óvodások is megismerkedhetnek ezzel a sportággal. A kicsik tanítását olyan nagyságok vállalták, mint Szávay Ágnes, a világranglista egykori 13. legjobbja, Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia profi teniszezők.

name

Korszerű oktatás

2014.10.02.
Erzsébetváros vezetése kiemelt figyelmet fordít a kerületi oktatási intézmények korszerűsítésére. A tanévkezdésre új taneszközök érkeztek az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium természettudományos szaktantermébe: kicserélték a tanári kísérleti bemutató asztalt, illetve a diákok munkaállomásait is.

name

Erzsébetvárosban is becsengettek: Iskolakezdő csomagot és ingyenes tankönyvet kaptak a diákok

2014.09.04.
Véget ért a két és fél hónapos nyári vakáció, szeptember 1-jén kezdetét vette a 2014/2015-ös tanév: reggel nyolc órakor az erzsébetvárosi iskolákban is becsengettek.

name

Kedvezményes állatkerti belépők

2014.08.14.
Az önkormányzat és az állatkert közötti megállapodásnak köszönhetően augusztustól kedvezményesen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet az erzsébetvárosiak. A megállapodás nagyszerű alkalmat kínál mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére. A kerület vezetése bízik abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan sokan élnek majd a lehetőséggel.

name

Kitüntetések pedagógusnap alkalmából

2014.06.19.
A pedagógusnapon Erzsébetváros polgármestere köszöntötte a kerületben dolgozó egykori és jelenlegi óvónőket, tanítókat és tanárokat. A jeles nap alkalmából az elismerések mellett kiosztották a jelenlegi vezetés által alapított Erzsébetváros Jövőjéért díjakat, amelyet Futás Béláné, Pék Péterné és Práda Sándorné vehetett át.

name

Erzsébetvárosi diákok a Fővárosi Nagycirkuszban

2014.06.05.
Az erzsébetvárosi önkormányzat gyermeknap alkalmából vendégül látta a kerületi iskolák diákjait a Fővárosi Nagycirkuszban. Vattamány Zsolt polgármester köszöntőjét követően nyolc ország művészei 14 produkcióval és 3 állatszámmal léptek a porondra.

name

Újévi meglepetés

2014.01.30.
Nagy meglepetés fogadta az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium téli szünetről visszaérkező tanárait és diákjait. Az épületben 5 db digitális táblarendszert szereltek fel a hozzájuk csatlakozó projektorral és számítógéppel. A működtetési feladatokat ellátó erzsébetvárosi önkormányzat célja az oktatás tárgyi feltételeinek fejlesztése volt, hiszen az épület felújítása mellett kiemelt feladatának tekinti az oktatás modernizációját is.

name

A Bét Menáchem Gyermekoktatási Központ

2012.05.17.
A Dohány utcai iskola üresen álló épülete két év után újra megtelt gyerekzsivajjal. 2011. szeptember elsején megnyitotta kapuit a Bét Menáchem Gyermekoktatási Központ, amely bölcsődét, óvodát és általános iskolát is magában foglal. Naponta közel száz gyermek lépi át az intézmény kapuját, ahol jól képzett pedagógusok és gondozók fogadják őket.

name

Számítógépek adományozása

2012.04.05.
Az Erzsébetvárosi Önkormányzat korszerű és modern számítógépeket adományozott három kerületi intézménynek is. A Gyermekjóléti Központ nyolc (három új és öt használt), a Róth Miksa Emlékház kettő, a Dob Óvoda pedig egy új gépnek örülhetett, az intézmények képviselői Vattamány Zsolt polgármestertől vehették át az eszközöket. Az önkormányzat célja az volt, hogy az elajándékozott informatikai eszközökkel segítsék a gyermekek számítástechnikai oktatását.