Hírek

name

Tablet segíti az erzsébetvárosi diákokat

2016.11.17.
Erzsébetváros önkormányzata rendszeresen támogatja különböző informatikai eszközökkel a kerületi iskolákat. Korábban új számítógépeket, monitorokat, okostáblát, projektort biztosított az intézményeknek, november elején pedig 120 tabletet kapott három iskola négy telephelye.

name

Újévi meglepetés

2014.01.30.
Nagy meglepetés fogadta az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium téli szünetről visszaérkező tanárait és diákjait. Az épületben 5 db digitális táblarendszert szereltek fel a hozzájuk csatlakozó projektorral és számítógéppel. A működtetési feladatokat ellátó erzsébetvárosi önkormányzat célja az oktatás tárgyi feltételeinek fejlesztése volt, hiszen az épület felújítása mellett kiemelt feladatának tekinti az oktatás modernizációját is.

A Bét Menáchem Gyermekoktatási Központ

2012.05.17.
A Dohány utcai iskola üresen álló épülete két év után újra megtelt gyerekzsivajjal. 2011. szeptember elsején megnyitotta kapuit a Bét Menáchem Gyermekoktatási Központ, amely bölcsődét, óvodát és általános iskolát is magában foglal. Naponta közel száz gyermek lépi át az intézmény kapuját, ahol jól képzett pedagógusok és gondozók fogadják őket. Az itteni nebulók napja azonban sok szempontból különbözik az átlagos óvodába vagy iskolába járó társaikétól, hiszen az intézményben héberül és magyarul folyik az oktatás, és már a legkisebbek is két nyelven ismerkednek a világgal.

Ennek megfelelően az oktatási program is kettős: egyrészt a magyarországi tantervet, másrészt egy zsidó oktatási programot követ. Ez a speciális tanmenet olyan egyedülálló lehetőség, amely ötvözi a hagyományos zsidó oktatás tapasztalatát a modern kor nevelési vívmányaival, így egyaránt magas szinten ismerteti meg a gyerekeket zsidó örökségükkel, a magyar kultúrával és a gyerekeket körülvevő modern világgal.

name

Számítógépek adományozása

2012.04.05.
Az Erzsébetvárosi Önkormányzat korszerű és modern számítógépeket adományozott három kerületi intézménynek is. A Gyermekjóléti Központ nyolc (három új és öt használt), a Róth Miksa Emlékház kettő, a Dob Óvoda pedig egy új gépnek örülhetett, az intézmények képviselői Vattamány Zsolt polgármestertől vehették át az eszközöket. Az önkormányzat célja az volt, hogy az elajándékozott informatikai eszközökkel segítsék a gyermekek számítástechnikai oktatását.