Pro Urbe Erzsébetváros díjazottja
Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, festőművész

Az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete március 15-i ünnepi testületi ülésén Erzsébetváros kapcsolatainak gazdagítása miatt és a helyi közösség érdekében végzett kimagasló munka elismeréséül „Pro Urbe Erzsébetváros” díjat adományozott.

Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, festőművész

Debrecenben született. Már kisgyermek korában kitűnt rajztehetségével, édesanyja pedig idejében felismerte kiemelkedő adottságát, és támogatta fejlődését.

A Képző- és Iparművészeti Gimnázium elvégzése után 6 évig Berlinben élt, ahol építészek mellett dolgozott. 1996-ban kezdett komolyabban foglalkozni a festészettel, 1998-ban végzett az Ars Hungarica Művészeti Szakiskola festő szakán, majd 2004-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte meg festő és művésztanári diplomáját, de ekkorra már több hazai és külföldi egyéni és csoportos kiállítása is volt. Több mint 10 éve lakik Erzsébetvárosban. Lakásában kialakított műtermében születnek festményei. Az alkotás mellett oktatja is a festészetet, tanítványai közül többen nyertek felvételt képzőművészeti oktatási intézményekbe. Jelenleg saját magát is továbbképzi: művészetterápiás tanulmányokat folytat. Festményeit a fény érzékelése és képek általi érzékeltetése, valamint a színek kompozíciója teszi igazán egyedivé. Munkáiban a fény színeinek sajátosságait adja vissza olyan életszerűséggel, amely által képei életre kelnek. A tér síkjainak kifinomult ábrázolásával festményei szinte kézzel foghatóvá teszik az ábrázoltakat. 2003-ban Barcsay-díjjal, 2004-ben pedig KOGART-díjjal ismerték el. A budapesti KOGART-gyűjteményben és a luxemburgi European Invest Bank közgyűjteményében is szerepelnek művei.

140315Diszpolgarok0025