Erzsébetváros sportjáért díjazottja
Wágner Zsuzsanna testnevelő tanár

Az önkormányzat képviselő-testülete március 15-i ünnepi testületi ülésén Erzsébetváros kapcsolatainak gazdagítása és a helyi közösség érdekében végzett kimagasló munka elismeréséül „Erzsébetváros Sportjáért” díjakat adományozott.

Wágner Zsuzsanna testnevelő tanár

Wágner Zsuzsanna 1992 óta lakik a kerületben, három gyermeke van. 1985-ben végzett az Egri Tanárképző Főiskola biológia-testnevelés szakán. Több mint húsz éve dolgozik Erzsébetvárosban, előbb a Hernád Utcai 3. Számú Általános Iskolában, majd 2004-től a Baross Gábor Általános Iskolában. Mindkét intézményben központi szerepet kapott a testnevelés és a sport, vagyis szaktárgya kiemelt jelentőségűnek számított.

2011-től az iskolai sportmunkaközösség vezetője, 2014-től pedig kerületi munkaközösség-vezetőként is tevékenykedik. A tanítás mellett délutáni sportfoglalkozásokat és sportnapokat is szervez: jeles eseményekhez kapcsolódóan rendezett kupákat és házibajnokságokat koordinál. Kerületi és budapesti szinten készíti fel a tanulókat a diákolimpia számaira, elsősorban kézilabda, atlétika és sakk sportágakban. 2011-től hagyományosan ő szervezi a kerületi sakkbajnokságot, budapesti sakkversenyeken rendszeresen képviseli Erzsébetvárost a tanulókkal, de történelmi váltófutáson, tévés vetélkedőn és országos sakkbajnokságokon is részt vettek már. Tanítványai többször nyerték el az „Élen a tanulásban, élen a sportban” kitüntetést. Nyolc éve kíséri el a diákokat a nyári sport-, szabadidős és sítáborba, 2011 óta táborvezetőként. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész maradjon. Legutóbb az új tantervben előírt „Kölyökatlétika oktatása” tanfolyamot végezte el. Az első tagozat az iskolában nyolc évvel ezelőtt az ő irányítása alatt indult el, ez az osztály idén fog végezni. Amikor teheti, a gyerekekkel sportol, odaadó, precíz tanár, akire tanítványai felnéznek, szeretik.

140315Diszpolgarok0047