Erzsébetváros jövőjéért

Az oktatási, pedagógiai munka elismerése jeléül Erzsébetváros önkormányzata hagyományosan minden évben június elején, a pedagógus naphoz kapcsolódóan adja át az Erzsébetváros Jövőjéért díjat azoknak, akik Erzsébetváros területén legalább 10 éve végeznek kimagasló szakmai munkát a jövő generációjának fejlesztése, oktatása, nevelése, képzése, ellátása, szabadideje hasznos eltöltése terén.

2016-ban a díjat három pedagógus vehette át: Bojtor Katalin a Molnár Antal Zeneiskola, Tóth Jánosné a Baross Gábor Általános Iskola, Madácsiné Dobos Ildikó pedig az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola tanára. Valamennyien elévülhetetlen érdemeket szereztek a gyermekek tehetségének kibontakoztatása, szocializációjuk elősegítése terén. A hagyományokhoz híven a sok éves pedagógusi munka elismeréseként az ötven, a hatvan, a hatvanöt és a hetven éve diplomát szerzett tanárok és tanítók díszdiplomában részesültek, melyeket szintén az ünnepségen adtak át. Vattamány Zsolt polgármester köszöntő beszédében kitért a tanári hivatás szépségeire és nehézségeire: „A pedagógus egy-egy jókor, jól megfogalmazott mondata egy életre hatással lehet a gyermekekre. De a hivatás felelősségét jelzi az is, hogy egy-egy rosszul megfogalmazott gondolat is hasonló hatást gyakorolhat. Hiszem, hogy a kerületi gyerekek későbbi előmenetele az önök számára is megerősítést jelent majd abban, hogy jól döntöttek, amikor a pedagógusi hivatást választották” ‒ hangsúlyozta a polgármester.

160602Pedagogusnap0010

Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő és rendező, valamint Nyáry Krisztián író-, irodalomtörténész: Magyar flódni c. előadásának premier előtti előadását tekinthették meg a jelenlévők.

160602Pedagogusnap0044
160602Pedagogusnap0056