Egészségünkért végzik áldozatos munkájukat

Különleges helyszínen, egy dunai hajón köszönte meg a kerületi egészségügyi dolgozók munkáját Erzsébetváros vezetése. A Semmelweis-nap alkalmából átadták az Egészséges Erzsébetvárosért díjat, valamint egy Polgármesteri Dicséretet is. „Kevés olyan ember van, aki többet tudna Erzsébetvárosról, az itt élőkről Önöknél. Sokan évtizedek óta praktizálnak itt, pácienseiknek tartós és biztos támaszt nyújtva. Ezekben az évtizedekben sok minden változott az egészségügyben, de van, ami biztosan nem: az a szakmai alázat, kitartás és hit, amivel legelső gyógyítással töltött napjuk óta űzik ezt a hivatást. Gratulálok a díjazottaknak, hiszen személyükön keresztül tolmácsoljuk a város vezetésének nagyrabecsülését és köszönetét a magas szintű egészségügyi és orvosi szakmai munkáért” – köszönte meg Vattamány Zsolt beszédében az egészségügyben dolgozók munkáját.

170705SemmelweisNap0032
170705SemmelweisNap0001
170705SemmelweisNap0036

 

 

DR. VEDRES KLÁRA

Egészséges Erzsébetvárosért díj

Dr. Vedres Klára az Uzsoki kórház belgyógyászatán kezdte pályafutását, 1962-ben szerezte meg szakvizsgáját. 1969-1982 között körzeti orvosként dolgozott Erzsébetvárosban, majd tíz évet töltött a Péterfy Sándor Utcai Kórház és Rendelőintézetben belgyógyász csoportvezetőként és felülvizsgáló orvosként, 1992 óta napjainkig pedig háziorvosként segíti a hozzá forduló kerületieket. Pályafutása alatt folyamatosan fontosnak tartotta saját maga továbbképzését, szakvizsgája után háziorvostanból és foglalkozás-egészségügyből is vizsgát tett. Részt vett számos tudományos munkában, szinte az egész világot bejárta, hogy továbbképzéseken fejlessze tudását. Szakmai folyóiratokban publikált többek között magas vérnyomás, diabetológia és gyomorbetegségek témakörében. 1992 óta a Semmelweis Orvostudományi Egyetem akkreditált medikus oktatója és mentora, valamint részt vesz a háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos képzésben is. Betegei javaslatára és a választók akaratából kezdetben tanácstagként, majd önkormányzati képviselőként, végül 2006-ig az egészségügyi-szociális bizottság elnökeként segítette és irányította Erzsébetváros egészségügyét.

170705SemmelweisNap0019
170705SemmelweisNap0025

 

 

TOMPOSNÉ SÁRKÁNY MÁRIA

Polgármesteri Dicséret

Tomposné Sárkány Mária 1980 óta dolgozik okleveles védőnőként, jelenleg négy iskolát lát el. Az 1991-ben alakult Magyar Védőnők Egyesületének alapító tagja, majd kerületi összekötője, szakosztály vezetője és elnökségi tagja, 1992-ben pedig a szoptatást népszerűsítő La Lèche Liga alapításában vett részt. 1992-től az oktató védőnő hallgatók gyakorlatát is vezeti, egészségügyi ismereteket oktat, szakköröket vezet, versenyekre készít fel, egészségnapokat szervez. Rendszeresen publikál az anyatejes táplálás és egészséges táplálkozás fontosságáról. Részt vesz a kábítószerhasználatot megelőző programok iskolai népszerűsítésében, fogászati prevenciós előadásokat tart óvónők részére, szülésfelkészítő előadássorozatot szervez a lakosság részére és szülésre felkészítő előadásokat tart a Péterfy kórház szülészetén.