A szociális munka napját ünnepelte Erzsébetváros

November 21-én ünnepélyes keretek között adták át az „Erzsébetváros Szociális Szakembere” díjat, melyet ezúttal Verebélyné Gacsal Éva vehetett át.

141121SzocialisMunkasokNapja0016

Az eseményen dr. Vető Marietta alpolgármester elmondta: „A szociális munka napja elsősorban azokról és azoknak szól, akik a szociális és gyermekvédelmi ellátásban a nehézségekkel és problémákkal küzdő, segítségre, gondozásra szoruló emberekkel foglalkoznak, közvetlenül kapcsolatot tartanak velük. Ha belegondolunk abba, hogy a szociális ellátórendszerrel életünk szinte minden fontos eseménye kapcsán találkozunk, rá kell jönnünk: a társadalmi munkamegosztás legfontosabb és legszélesebb spektrumú résztvevőjéről beszélünk. Külön öröm – fűzte hozzá az alpolgármester –, hogy a mai napon egy olyan kollégának adhatom át ezt az elismerést, aki személyesen is sokat tesz azért, hogy a szolgálat hatékonyan töltse be szerepét, és minél több rászorulóhoz eljusson”. Verebélyné Gacsal Éva 2005 óta él és dolgozik a kerületben, jelenleg a házi segítségnyújtási és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási szolgálat szakmai vezetője.

A Humán Szolgáltató Központ saját dolgozóit is kitüntette, ezeket az elismeréseket Mikulás Franciska, az intézmény igazgatója adta át. A díjazottak névsora: Rádóczi Anett, Horváth Fruzsina, Csúzdi József, Farkas Tünde, Komáromi Jánosné, Varga Ernő, Dénes Zsuzsanna, Wieger Marianna, Váradi Katalin és Witzenleiterné Hutera Erzsébet.

141121SzocialisMunkasokNapja0050