A jövő generációjának nevelői
Sevecsekné Hosszú Mária igazgatóhelyettes, földrajz-testnevelés szakos tanár

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete azért, hogy méltóképpen elismerhesse azon pedagógusainak munkáját, akik a jövő generációjának fejlődéséért kiemelkedő, hosszú éveken át tartó munkát végeztek, akik a gyermekek szocializációját és önmegvalósítását segítő, maradandó, példa- és iránymutató emberi értékek közvetítésében, a gyermekek védelmében, nevelésében, oktatásában, tehetségük gondozásában elévülhetetlen érdemeket szereztek, „Erzsébetváros Jövőjéért” díjat alapított. Az idén a díjat három kiváló pedagógus vehette át.

Sevecsekné Hosszú Mária igazgatóhelyettes, földrajz-testnevelés szakos tanár

Pályakezdése óta, immáron 35 éve tanít Erzsébetvárosban. Földrajz-testnevelés szakos tanárként kezdte pályafutását a Dohány utcai Gyakorló Általános Iskolában. Pedagógiából szakértői vizsgát, a közoktatás területén szakértői végzettséget, valamint érettségi elnöki vizsgát szerzett. 2004-től igazgatóként irányította a Dohány és Kertész utcai iskola összevonását, szakmai arculatának kialakítását. Tevékeny része volt az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola ÖKOISKOLA és TEHETSÉGPONT címének elnyerésében. Tanítványait a földrajz oktatása során a természet szeretetére és védelmére neveli. A személyes példamutatást tartja a legmeghatározóbb nevelő erőnek.

„Harmincöt év alatt talán valamit én is letettem az asztalra a kerület gyerekeiért, akiktől nagyon sokat tanultam: türelmet, toleranciát és a nehézségek megoldását. Ez a pálya nem az anyagiakról szól. Amikor én kezdtem, nagyobb megbecsülése volt a pedagógus pályának. Nagyon szeretem a gyerekeket. Ma is úgy érzem, hogy jól választottam, nagyon szeretek közöttük lenni.”

130603Pedagogusnap0137
130603Pedagogusnap0100