A jövő generációjának nevelői
Molnár Lászlóné Mária óvónő

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete azért, hogy méltóképpen elismerhesse azon pedagógusainak munkáját, akik a jövő generációjának fejlődéséért kiemelkedő, hosszú éveken át tartó munkát végeztek, akik a gyermekek szocializációját és önmegvalósítását segítő, maradandó, példa- és iránymutató emberi értékek közvetítésében, a gyermekek védelmében, nevelésében, oktatásában, tehetségük gondozásában elévülhetetlen érdemeket szereztek, „Erzsébetváros Jövőjéért” díjat alapított. Az idén a díjat három kiváló pedagógus vehette át.

Molnár Lászlóné Mária óvónő

1972-ben szerzett óvónői diplomát. 1981-ben „Szakma Ifjú Mestere” díjat kapott. Erzsébetvárosban 1990. november 19-től dolgozik óvodapedagógusként, majd 1995 szeptemberétől óvodavezető-helyettesként. 1993–2012-ig az Erzsébetvárosi Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Központ esztétikai területgondozójaként tevékenykedett. Legfontosabbnak mindig az egyéni készség- és képességfejlesztést, a szocializáció segítését, a hátrányok kompenzálását és a tehetséggondozást tartotta.

„Néhány napja mentem nyugdíjba, ez számomra nagy esemény volt, de arra nem számítottam, hogy kitüntetnek. Osztályfőnököm mondta: téged az Isten is pedagógusnak teremtett, hiszen imádod a gyerekeket. Életem legjobb döntése volt, ez az én utam. A díj a munkám elismerése, és ez nagyon jól esik. Erzsébetváros az otthonom, a munkahelyem és az egész életem.”

130603Pedagogusnap0146
130603Pedagogusnap0107