A jövő generációjának nevelői
Hasznosi Judit énektanárnő

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete azért, hogy méltóképpen elismerhesse azon pedagógusainak munkáját, akik a jövő generációjának fejlődéséért kiemelkedő, hosszú éveken át tartó munkát végeztek, akik a gyermekek szocializációját és önmegvalósítását segítő, maradandó, példa- és iránymutató emberi értékek közvetítésében, a gyermekek védelmében, nevelésében, oktatásában, tehetségük gondozásában elévülhetetlen érdemeket szereztek, „Erzsébetváros Jövőjéért” díjat alapított. Az idén a díjat három kiváló pedagógus vehette át.

Hasznosi Judit énektanárnő

A Zeneakadémián 1977-ben szerzett középiskolai énektanár és karnagyi diplomát. Emellett „C” és „B” kategóriás néptánc oktatói diplomával is rendelkezik. 1982-ben került az Alsóerdősori Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolába. 20 éven át vezette az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház néptánccsoportját. Az Alsóerdősori iskolában kezdetektől fogva kórust vezet, amely arany minősítést ért el. Minden évben részt vett a salzburgi Carl Orff Intézet zenepedagógiai módszerekkel foglalkozó nemzetközi találkozóin. Munkája elismeréseként az intézet magyarországi képviselője lett. Három éve a Neurológiai Klinika kérésére rendszeresen mozgásos, énekes foglalkozásokat tart Parkinson-kórban szenvedő betegeknek.

„Teljes meglepetésként ért a kitüntetés. Soha nem bántam meg, hogy énektanár lettem. Egész életemben tanultam, külföldi szemináriumokra jártam, és amikor láttam, mit csinálnak a világban, akkor bennem is elindult valami, és kitaláltam egy módszert, amelynek HAKOORFF a neve. Mindig szerettem tanítani, és azt hiszem, ennek a gyerekek is örültek.”

130603Pedagogusnap0142
130603Pedagogusnap0094